Filtrer i våre oppskrifter

Honningkaramellsaus

vinneroppskrift NM i honning 2018

  • Desserter
  • 15 MIN
  • 1-10 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 350 gr fløte
  • 240 gr sukker
  • 260 gr sommerhonning
  • 1 vaniljestang
  • 80 gr smør
  • 5 gr maldonsalt
TIPS


Perfekt som gave enten til jul eller til vert/vertinne




Oppskrift av: Linda Andersen fra Grimstad. Gratulerer! Juryens begrunnelse: Nyskapende kombinasjon med nydelig, godt avbalansert smak. Svært anvendelig saus.

Slik gjør du:
Smelt sukker til karamell. Tilsett honningen. Når dette er blandet sammen røres fløten inn sammen med vaniljestangen. Til slutt tilsettes salt og smør. Avkjøles og settes i kjøleskap for oppbevaring. Kan fryses i glasset – da holder den flere måneder.

Pst. Du prøver oppskriften på eget ansvar – vi garanterer at du blir avhengig av denne godbiten 

VISSTE DU AT


Rundt en tredjedel av maten vi spiser er avhengig av biene?