Filtrer i våre oppskrifter

Kefirhorn med marsipan

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 12 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 50 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 2 ss honning
  • 2 ts salt
  • 1,5 dl kefir
  • 450 g hvetemel
  • 100 g marsipan
  • 1 stk egg til pensling



Kefir er ypperlig til bruk i bakverk. Lag horn med marsipan som her eller bytt den ut med sjokolade eller nougat om du vil ha en annen smaksvariant.

1. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og hell melken oppi - ikke kefiren. Løs opp gjæren i litt av væsken, og tilsett honning og salt. Hell i resten av melkeblandingen og kefiren. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt.

2. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i 1 time.

3. Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel med diameter 30 cm. Del hver sirkel i seks like "pizzastykker".

4. Del marsipanen i 12 deler, og legg en bit midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir. Hornene skal etterheve i ca 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i femten minutter på 180 °C. Avkjøl på rist.

 

Kilde: http://www.melk.no/

VISSTE DU AT


Spedbarn under ett år ikke skal ha honning?