Filtrer i våre oppskrifter

Kokospannekaker

  • Lønnesirup
  • 20-40 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • Pannekakerøre:
  • 2 dl ristet kokosmasse
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 4 stk egg
  • Smør til steking
  • Råkrem:
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 2,5 dl pisket kremfløte
  • Til servering:
  • 2 stk epler i tynne skiver
  • 4 ss lønnesirup
  • 100 g valnøttkjerner



Server spennende kokospannekaker med tynne skiver av eple, hakkede valnøtter og litt lønnesirup. Råkrem setter prikken over i-en.

1. Rist kokos i en tørr panne og sett til side. Bland sammen alt det tørre og tilsett melk, kokosmelk og egg, rør til en glatt røre. La røren hvile i ca. 20 minutter.

2. Hell litt av røren i en stekepanne og dryss raskt over med litt ristet kokos. Snu pannekaken og stek den på andre siden. Brett dem i fire, og hold dem varme.

3. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker, og bland forsiktig inn pisket kremfløte.

Server pannekakene med tynne skiver av eple, hakkede nøtter, litt lønnesirup og råkrem ved siden av.

 

Kilde: Matprat

VISSTE DU AT


Sverming er bienes naturlige måte å formere seg på?