Filtrer i våre oppskrifter

Koteletter med honning og sennep

  • Hovedretter
  • 30 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 stk koteletter

  • Marinade:
  • 400 g ananasringer (1 boks a 400 g)
  • 1 dl honning
  • 1 ss sennep
  • 1 ts karri
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 ts chilipulver

  • Ris:
  • 240 g ris

  • Grønnsaker:
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika



Koteletter i en god marinade av blant annet honning, sennep, karri og ananas. Stek kotelettene på grillen om sommeren, eller bruk stekepanna om du ikke har grill tilgjengelig. Server middagsretten med ris og grønnsaker. Koteletter på en ny måte!

Ris:

1. Kok ris etter anvisning på pakken. Pass på at risen er ferdig samtidig som kotelettene og grønnsakene.

Koteletter:

2. Snitt fettraden på kotelettene. Det vil gjøre at de ikke vrir seg under steking/grilling.

Marinade:

3. Bland 2 ss ananassaft med honning, sennep, karri, salt, pepper og chilipulver. Ha marinaden i en tykk plastpose sammen med kotelettene. Lukk posen og legg den kjølig, det holder med 10 minutter, men mariner gjerne over natten.

4. Ta ut kotelettene av marinaden og tørk av dem. Grill kotelettene til de er gjennomstekte, ca 5-7 minutter avhengig av tykkelse.

Grønnsaker:

5. Kutt gulrot, løk og paprika i biter. Stek dem gjerne på grillen eller i stekepanne.

6. Legg ananasringene på grillen når kotelettene er nesten ferdigstekt. Sever kotelettene med ris og grønnsaker.

 

Kilde: tine.no

VISSTE DU AT


Forskere mener honning øker kroppens opptak av kalsium?