Filtrer i våre oppskrifter

Kuvertbrød med gulrot

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 50 g gjær
  • 5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss olje
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl revet hvit ost
  • 2 stk revet gulrot
  • 800 g hvetemel



Deilige rundstykker med revne gulrøtter og honning gjør brødet saftig og godt.

Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37 grader, og rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, revet ost og grovrevne gulrøtter.

Elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter. Ta deigen opp på bakebordet og form til rundstykker som settes sammen i en langpanne med litt avstand i mellom. Etterhev i ca 30 minutter.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø over sesamfrø (kan sløyfes). Stek ved 225 grader midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

 

Kilde: www.frukt.no

VISSTE DU AT


i Norge finnes det rundt 45.000 bikuber (per 2016)?