Filtrer i våre oppskrifter

Kuvertbrød med honning

  • Bakevarer
  • Over 60 MIN
  • 16 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 12 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 2 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl honning



Disse kuvertbrødene er små, deilige hvetebrød penslet med honning.

1. Varm opp vann til 37°C. Smuldre gjær i det lunkne vannet.

2. Bland hvetemel, salt og olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med et klede og la deigen heve i ca. 45 minutter til dobbel størrelse.

3. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner. Form til spisse kuvertbrød. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.

5. Stek kuvertbrødene ved 225 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

VISSTE DU AT


Honning inneholder mye pollen, men lite av det pollenet som allergikere kan reagere på?