Filtrer i våre oppskrifter

Kyllinglår

  • Småretter
  • 20-40 MIN
  • 2 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4 stk grillede kyllinglår
  • 1 stk løk
  • 1 stk sitron i skiver
  • 2 stilker frisk rosmarin

  • Honningmarinade:
  • 2 ss honning
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper



Den søte honningen gir de grillede kyllinglårene både en nydelig sødme og et gyllen og fin farge på skinnet. Retten er rask å lage.

1. Pensle en ildfast form. Skjær løk og sitron i skiver og legg dem i bunnen av formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg kyllinglårene oppå.

2. Rør sammen ingrediensene til marinaden og pensle kyllingen. Drypp marinaden som blir til overs på sitron og løk. La formen stå midt i ovnen ved 180 °C til løken er myk og kyllinglårene gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter avhengig av størrelsen på kyllinglårene.

Server med lettkokt brokkoli og hjemmelaget potetmos.

Kilde: www.matprat.no

 

VISSTE DU AT


Legemiddelindustrien bruker sterilisert honning som tilsetning i salver og på plaster, da honning hjelper med å lege sår raskere?