Filtrer i våre oppskrifter

Lakseburger

  • Lønnesirup
  • 30 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • Saus med lønnesirup:
  • 1 dl Tine Kesam mager
  • 1 ss fransk sennep
  • 2 ss lønnesirup

  • Lakseburger:
  • 600 g Salma eller annen skinn- og benfri laksefilet
  • 2 ss kapers
  • 2 ts fransk sennep
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket vårløk
  • 2 ss revet Jarlsbergost
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss finhakket persille
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet pepper

  • Tilbehør:
  • 4 hamburgerbrød (gjerne grove)
  • 8 salatblader
  • 8 skiver tomat



Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

1. Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.

2. Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.

3. Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.

4. Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.

 

Kilde: TINE Mediebank

VISSTE DU AT


Rundt en tredjedel av maten vi spiser er avhengig av biene?