Filtrer i våre oppskrifter

Maiskolbe med honningdressing

  • Småretter
  • 20 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 4-8 maiskolber
  • 1 ts salt
  • Dressing:
  • 1 ss honning
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/2 rødløk
  • 1 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • Til servering:
  • 4 ss smør
  • salt og pepper
TIPS


Dressingen egner seg også godt til salater eller som dip til sashimi eller vårruller.






1. Kok maiskolbene møre i vann med salt, cirka 10-15 minutter avhengig av størrelsen.

2. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland med honning, soyasaus og eddik til en dressing.

3. Server maiskolbene rykende varme med smør, dressing, salt og pepper.

VISSTE DU AT


i Norge finnes det rundt 45.000 bikuber (per 2016)?