Filtrer i våre oppskrifter

Maple Panna Cotta

  • Lønnesirup
  • 10 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 3 plater gelatin
  • 1 dl lettmelk
  • 5 dl yoghurt mild vanilje
  • 2 ss lønnesirup

  • Til pynt:
  • 1/2 dl hakkede valnøtter
  • 2 ss lønnesirup
  • Bær
TIPS


Har du ikke lønnesirup, kan du bruke flytende honning.




En drøm av en italiensk dessert som gjør deg øm om hjertet og mett i magen. I denne oppskriften er det også brukt lønnesirup, som gir det hele det lille ekstra. Serveres gjerne med litt friske bær.

1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter.

2. Kok opp melken ved middels varme, klem vannet av gelatinplatene og smelt dem i den kokvarme melken. Rør slik at det løser seg helt opp.

3. Avkjøl gelatinblandingen litt før du rører inn yoghurt og lønnesirup. Fordel blandingen i fire glass og sett dem bort til kjøling i ca fire timer fram til desserten har stivnet.

4. Server Panna Cotta rett fra glasset eller hvelv på porsjonstallerken. Pynt med bær, hakkede nøtter og lønnesirup.

 

Kilde: TINE

VISSTE DU AT


Biene må besøke over tusen blomster for å samle nektar til en teskje honning?