Filtrer i våre oppskrifter

Müslibar

perfekt på tur eller i matpakken

  • Småretter
  • Over 60 MIN
  • 10-12 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 200 g mandler
  • 100 g usaltede cashewnøtter
  • 100 g mørk sjokolade (min 52% kakao)
  • 150 g gresskarkjerner
  • 175 g havregryn
  • 25 g kokosmasse
  • 100 g honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 stk egg
  • 1 dl vann
TIPS


Legg barene i fryseren, så har du alltid snacks på lur.




Disse utrolig gode müslibarene er lette å lage. De passer perfekt som påskegodt, tursnacks eller som ekstra energipåfyll når det trengs.

Forvarm stekeovnen til 175°C. Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade. Bland gresskarkjerner, havregryn og kokos. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175°C. Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis. Tilsett vann, vkjøl til romtemperatur og pisk inn egget. Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen. Kle en ildfast form (ca. 30x20 cm) med bakepapir og ha i blandingen. Sett formen nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter. Avkjøl, løft den ut når den er helt avkjølt

Kilde: Oppskrift og bilde www.matprat.no 

VISSTE DU AT


Litt honning kan hjelpe deg å bli kvitt søthunger?