Filtrer i våre oppskrifter

Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter

  • Lønnesirup
  • 45 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • Bunn:
  • 400 g Tine kremost til baking, naturell
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ss lønnesirup
  • 4 egg
  • 225 g hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver

  • Brente nøtter:
  • 150 g nøtter (blandede nøtter uten salt)
  • 4 ss brunt sukker
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 ts chipotle chili (røkt chili)
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 ts Tine smør

  • Krem:
  • 200 g Tine kremost til baking, naturell
  • 5 ss lønnesirup
  • 175 g melis
  • 2,5 ss rom (gjerne mørk)
TIPS

Temperer kaken


Hvis du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.




Denne lagkaken har ost både i bunnen, mellom lagene og på toppen. Brunt sukker, lønnesirup og nøtter med et sting gjør forhåpentligvis høstmørket litt lysere.

1. Smør og strø en kakeform. Pisk kremost og brunt sukker lett og luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og pass på at alt er blandet inn før du har i det neste. Ha i lønnesirup.
2. Bland mel og bakepulver, sikt det inn i røren og rør forsiktig sammen. Pass på å unngå melklumper, men ikke rør for hardt. Spe eventuelt med litt melk om røren blir for fast.

3.Stekes på 175 °C i ca 40 minutter, eller til det ikke henger igjen noe deig på en kakepinne. Ta ut kaken og la den avkjøles før du deler den i to. Bunnene kan ev. dynkes med mer rom.

4.
Mens kaken steker, kan du lage brente nøtter. Rist nøttene i en tørr stekepanne i noen minutter. Pass på at de ikke brenner seg - de skal bli aromatiske, men ikke ha svidde flekker.

5. Rør sammen brunt sukker og vann, og la det koke opp. Ha i nøttene og rør rundt slik at nøttene er helt dekket. Etter hvert vil sukkeret bli grynete og tørt, men bare fortsett å røre. Sukkeret vil etter en stund smelte igjen og bli karamell. Smak til med chipotlepulver og salt, og rør inn smør helt til slutt. La det avkjøles.

6. Pisk kremost og lønnesirup lett og luftig, og smak eventuelt til med rom. Tilsett melis etter smak, kremen skal bli tykk, men ikke for søt.

7. Ta omtrent halvparten av nøttene og hakk dem fint, gjerne i hurtighakker. Bland dem med halvparten av kremen og ha nøttekremen mellom kakelagene. Smør den andre halvparten oppå kaken. Grovhakk resten av nøttene og ha dem oppå.
 
Kilde: Tine Mediebank
VISSTE DU AT


Forskere har gode resultater ved bruk av sterilisert honning på sår med antibiotikaresistente bakterier?