Filtrer i våre oppskrifter

Ostekake med pepperkaker

  • Bakevarer
  • 75 MIN
  • 1 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 12 middels store pepperkaker
  • Fromasj:
  • 4 egg
  • 3 beger TINE kremost naturell
  • 1/2 dl flytende honning
  • 1 vaniljestang
  • Topping:
  • 2 dl TINE Crème Fraîche Lett
  • 1/2 dl melis
  • 1 ss sitron
  • 1 dl frosne tytterbær
  • Ved servering:
  • pepperkaker



Her er en oppskrift på en annerledes ostekake med pepperkaker i. Å lage denne varianten av ostekake er en morsom, utradisjonell og smakfull måte å bruke opp pepperkakerester på.

1. Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter.

I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.

Bunn til ostekaken:

2. Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.

Fyllet:

3. Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen.

4. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet.
Kaken stivner helt når den avkjøles.

Glasur/topping:

5. Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken.

Før servering:

6. La kaken stå i kjøleskapet et par timer og strø på tyttebær.
Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

 

Kilde: tine.no

VISSTE DU AT


Dronningen kan leve i mange år, mens arbeidsbiene bare lever i 28-35 dager i innsamlingsperioden?