Filtrer i våre oppskrifter

Pannekaker med epler og pekannøtter i lønnesirup

  • Lønnesirup
  • 20-40 MIN
  • 5 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 125 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • 2,5 dl helmelk
  • 30 g smeltet smør
  • smør til steking

  • Fyll:
  • 4 stk grønne epler
  • 40 g smør
  • 2 dl lønnesirup
  • 100 g pekannøtter



Dette er en himmelsk dessert. Munnen løper i vann bare man hører kombinasjonen epler, lønnesirup, pekannøtter og krem.

1. Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå i ca 30 min. Mens røren sveller lages eplefyllet.

Fyll:

1. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

2. Tilsett eplene, smøret og lønnesirup i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til eplene begynner å bli møre. Tilsett finhakkende pekannøtter. Slå av varmen.

3. Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig.

4. Legg pannekakene i en ildfast form etter hvert som du steker, og hold dem varme i stekeovnen på 100 °C. Fordel litt av det varme eplefyllet inni hver pannekake ved servering.

Server gjerne pannekakene med vaniljekesam eller pisket kremfløte.

 

Kilde: melk.no

VISSTE DU AT


Bien dør hvis den må stikke, og den gjør det bare hvis den føler seg truet?