Filtrer i våre oppskrifter

Salat med asparges, lune poteter og makrell

  • Hovedretter
  • 40-60 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 6 stk poteter
  • 8 stk grønn asparges, frisk
  • 1 stk hjertesalat
  • 1/2 stk slangeagurk
  • 100 g varmrøkt makrell
  • 3 stk vårløk
  • 1 dl frisk dill, hakket
  • 1 dl frisk basilikum, hakket
  • 10 stk jordbær

  • Honningdressing:
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts sennep
  • 8 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak



Sommerens deilige grønnsaker som asparges og poteter har her fått følge av spretne jordbær, slangeagurk og vårløk. Anrett gjerne salaten på et langt fat og drypp over dressingen like før servering eller server den ved siden av.

1. Begynn med dressingen. Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.

2. Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.

3. Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok dem i saltet vann tilsatt ørlite sukker i 1-2 minutter. Del aspargesen i 3-4 biter.

4. Skyll salaten og rist godt av vannet. Riv salaten i mindre biter.

5. Skjær makrellen i litt store biter.

6. Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat. Hell over dressingen eller server den ved siden av.

Server salaten med godt brød og smør til.

 

Kilde: http://www.frukt.no/

VISSTE DU AT


Legemiddelindustrien bruker sterilisert honning som tilsetning i salver og på plaster, da honning hjelper med å lege sår raskere?