Filtrer i våre oppskrifter

Selbu Blå med ovnsbakte epler, honning og nøtter

  • Småretter
  • 30 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 100 g Selbu Blå
  • 1 dl ristede og grovhakkede pekannøtter eller valnøtter
  • 2 stk medium store faste epler
  • 4 ss flytende honning
  • smør til å smøre ildfaste porsjonsformer



Selbu Blå er en blåmuggost av ypperste kvalitet som er utviklet spesielt for norske ganer. Osten er aromatisk og fyldig og har en myk og kremaktig konsistens.

1. Vask eplene og skjær i tynne skiver med kjernen i senter, rens runt kjernehuset.

2. fordel epleskivene i 4 smurte ildfaste porsjonsformer. Fordel nøttene over eplene.

3. Steik midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

4. Bryt Selbu Blå i biter og fordel over hver porsjon med en gang de tas ut av ovnen. Ringle over honning.

 

Kilde: ostecompagniet.no

VISSTE DU AT


Honning inneholder stoffer som fungerer som prebiotika og øker vekst og aktivitet til de positive bakteriene i tarmen.