Filtrer i våre oppskrifter

Sursøt kyllingwok

  • Hovedretter
  • Under 20 MIN
  • 4 PORSJONER
  • Du trenger:
  • 350 g kyllingfilet
  • 2 ss olje
  • 1 stk gulrot, stor
  • 1 stk oransje paprika
  • 2 skiver frisk ananas
  • 3 stk vårløk
  • 100 g små dypfryste erter
  • 50 g usaltet cashewnøtter

  • Saus:
  • 2 ss honning
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss soyasaus



En kjent kinesisk wok med masse grønnsaker og sursøt saus og som sammen med kylling utgjør en rask og velsmakende middag. Serveres med kokt ris eller brød.

1. Skjær kylling, gulrot og paprika i strimler (bruk gjerne gul paprika istedenfor oransje). Del ananas og vårløk i biter.

2. Stek kylling i 1 ss olje til den får litt farge - i 2 minutter. Tilsett cashewnøtter, gulrot og vårløk. Stek i 1 minutt og ha i paprika og ananas. Stek i 2 minutter til.

3. Rør chilisausen inn i honningen og bland i resten. Hell det over wokblandingen, ha i erter, og varm det til ertene er varme.

 

Kilde: http://www.frukt.no/

VISSTE DU AT


Det er blomstene biene henter nektar fra som avgjør smaken på honning?