Voks til birøkt

Honningcentralen tar imot og preger voks til birøkt


Voks blokkvoks

Som vi har skrevet om flere ganger er situasjonen for norsk voks nå blitt prekær, pga blant annet sterk økning i honningprisen øker nå etablerte birøktere kubetallet samt vi har fått mange nybegynnere som bare kjøper voks og ikke har noe å selge.
Vi trenger derfor asap mer norsk voks. Viktig at ingen kjøper voks i utlandet som kan inneholde pesticider og som ikke er testet.

 

Honningcentralen & videreforhandlerne våre tar imot blokkboks hele året

Honningcentralen har økt prisene på blokkvoks til  til nå 85,- + moms per kg for vanlig voks (økologisk ligger på 95,- + moms).

Ved levering av voks skal Egenerklæring fylles ut og voksen skal merkes med enten Navn og kontakt informasjon eller andelseier nummer.

 Egenerklæring bivoks 2017.pdf 

Honningcentralen på Kløfta og i Grimstad tar også imot tavler til rammevask

Smelting og vask av rammer for andelseiere: 3,- (for ikke andelseiere: 4,-) (priser per ramme uten mva)

Bare rammevask for andelseiere: 4,- (for ikke-andelseiere: 5,-)
I prisen over gis det ikke kompensasjon for voksen, voks er et underskuddsforetak for Honningcentralen som gjør dette for birøktnæringen i Norge.
Minstekvantum for levering er 50 rammer, frakt betales av birøkterne.

Rammer tas kun i mot i perioden fra 15.oktober til 15. februar hvert år (grunnet smittefare)

 

Utskjærte tavler i sekk

I tillegg tar vi imot utskjærte tavler i sekk, siden vi får relativt lavt voksutbytte og det krever mye strøm og arbeide kan vi bare lønne dette med kr: 30,- + moms per sekk.

 

Kjøp vokssmelter hos oss

Honningcentralen har flere forskjellige typer vokssmeltere i forskjellige størrelser, opplysinger om de og pris finner du i vår nettbutikk. Tregner du en rimelig og enkel vokssmelter kan vi anbefale denne til deg: Vokssmelter artikkelnr 4401

De som ikke ønsker, har tid eller kapasitet til å smelte voks selv må fremdeles samle voks og bør gi denne til en annen i laget som gjør jobben med smelting av voks.