Filtrer i våre oppskrifter

Yoghurt- og sitronpai

  • Desserter
  • 45 MIN
  • 8 PORSJONER
  • Du trenger:
  • Pai:
  • 200 g mandelflak
  • 50 g smeltet TINE smør
  • Paifyll:
  • 4 plater gelatin
  • 2 sitroner (revet skall av)
  • 1 dl sitronsaft
  • 2 dl TINE matyoghurt naturell
  • 2 dl TINE Crème Fraîche Lett
  • 1 dl honning
  • Garnering:
  • 1 lime (revet skall av)
  • 1 sitron (revet skall)
TIPS


For å få mer saft ut av sitrusfrukter, slik som lime, er det et tips å legge dem i kokende vann i noen minutter til de blir myke. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.




Herlig dessertkake med smak av sitron. Skjem bort venner og familie med denne friske kaken. Yoghurt- og sitronpaien kan med fordel lages dagen før, da den må stå kjølig i 4-5 timer før servering.

1. Kjør mandelflak raskt i food prosessor. Bland med smeltet smør. Trykk ut blandingen i en paiform, på ca 24 cm i diameter.

2. Stek bunnen mitt i ovnen 175 °C i ca 5 minutter. Avkjøl helt.

3. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 7 minutter. Visp sammen sitronskall, sitronsaft, yoghurt, creme fraiche og honning.

4. Ta opp gelatinen, klem ut vannet og løs den opp i ca 0,25 dl kokende vann. Rør litt av gelatinen i yoghurtblandingen og bland etterpå med resten. La blandingen stå kjølig før den fylles i formen. Sett paien kjølig i minst 4-5 timer før servering.

5. Pynt med revet sitron- og limeskall.

 

Kilde: tine.no

VISSTE DU AT


Sverming er bienes naturlige måte å formere seg på?